Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli

Berliini – Tekemistä matkallasi

Berliini on kuuluisa monista asioista – rikkaasta ja monimutkaisesta perinnöstään, kaupallisesta sekoituksestaan ja upeista taiteellisista liikkeistään – mutta Saksan pääkaupunki on ehkä parhaiten puolueen väkijoukon joukossa yksi hienoimmista paikoista hyvän yön viettoon. Alla on joitain suosittuja asioita, kun olet matkalla Berliiniin.

Museosaari:

– Jos olet museon fani, tämä voi olla mielenkiintoinen paikka sinulle. Sivustolla on 5 maailmanluokan museota sekä Berliinin katedraali. Lippuja voi ostaa vain yhteen museoon tai useampaan museoon alennettuun hintaan.

Brandenburgin portti: (Brandenburger Tor)

– Matkaa Berliiniin ei saada päätökseen käymättä Brandenburgin portilla. Ikoninen maamerkki oli aikoinaan Berliinin itä- ja länsipuolella. Muurin kaatumisen jälkeen vuonna 1989 tästä portista tuli uuden Saksan symboli.

Tarkistuskohta Charlie:

– Se oli yksi tunnetuimmista itä- ja länsi-Berliinin ylityspaikoista kylmän sodan aikana. Nykyään se on yksi suosituimmista nähtävyyksistä.

Parlamenttirakennus: (Reichstag-rakennus)

– Se rakennettiin 1800-luvulla Saksan parlamentin taloon. Siinä on upea lasikupoli, jossa voit nähdä poliitikot töissä. Näkymä ylhäältä on myös uskomaton.

Berliinin muuri: (East Side Gallery)

– Esillä on yli 100 kansainvälisten taiteilijoiden maalausta, ja se on myös nähtävä Berliinissä. Muuria käytettiin jakamaan Itä- ja Länsi-Berliini. Ja se on pidempi, mitä voit odottaa, joten ole valmis hyvälle kävelylle.

Potsdamer Platz:

– Paikka on rakennettu kokonaan tyhjästä 1990-luvulla, ja se koostuu suuresta ostoskeskuksesta, jossa on runsaasti elokuvateattereita. Jos tulet tänne yöllä, näet, että Sony Centerin kupoli muuttaa väriä. Se on lähellä Brandenburgin porttia ja parlamenttirakennusta.

Ostokset Berliinissä

Kun vierailet Berliinissä, haluat epäilemättä tehdä ostoksia yhdessä Euroopan trendikkäimmistä kaupungeista. Olipa kyseessä valtavirran ostoskeskus, ylellinen ostoskatu, trendikäs putiikki tai jättimäinen kirpputori, Berliini tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tehdä ostoksia pudotessasi. Berliinin kaupoista löydät laajan valikoiman tuotteita korkean teknologian elektroniikkatuotteista muotitavaroihin kodinsisustustuotteisiin, kuten flavonoideihin (Lue lisää täältä) elintarvikkeisiin.

Syö Currywurstia:

– Saksan tunnetuin pikaruokaravintola. Toinen PITÄÄ matkustajille. Se on pohjimmiltaan maustettua makkaraa, joka on leikattu viipaleiksi ja tarjoillaan ketsupin ja curryjauheen kanssa. Rakastan sitä henkilökohtaisesti. Se on niin suosittu Saksassa, että Berliinissä se on jopa saanut museonsa. Joten voit tarkistaa myös museon.