Paina "Enter" hypätäksesi sisällön yli

Verkkokaupan myynti takkuaa mutta osa tuotteista myy kuin häkä

Verkkokauppojen myynnin kasvu ei ollut vuonna 2022 totutun lainen. Siihen asti verkkokauppojen myynnin kasvu oli ollut räjähdysmäistä. Syy muutoksella piilee varsinkin siinä, että ihmiset ostivat viime vuosina paljon tuotteita nettikaupoista, mutta ovat nyt jälleen siirtyneet kuluttamaan enemmän palveluita. Kun kaikki kodinkoneet on hankittu, ei niitä tarvitse uusia muutaman vuoden välein. Toisaalta monien tuotteiden ja palveluiden nettimyynti kasvaa kuitenkin valtavasti tälläkin hetkellä.

Keittiövälineet ja healthtech

Erityisesti ruoanlaittoon liittyvien tuotteiden, kuten keittiövälineiden ja ruokakirjojen, myynti on kasvanut merkittävästi. Tämä johtuu siitä, että monet ihmiset ovat kehitelleet uusia ruoka- ja kokkausharrastuksia viime vuosien aikana ja haluavat nyt investoida korkealaatuisiin tarvikkeisiin.

Healthtech-tuotteiden, kuten älykellojen ja älyrannekkeiden, suosio näyttää myös jatkuvan vuonna 2023. Ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia seuraamaan omaa terveyttään ja kuntoaan, ja nämä tuotteet tarjoavat heille helpon tavan tehdä niin.

Matkailu ja ilmastoystävälliset tuotteet

Matkailu- ja majoituspalvelut ovat myös näkyvästi läsnä verkkokaupoissa vuonna 2023. Yhä useammat matkailijat haluavat varata lomansa ja majoituksensa verkossa, ja siksi matkailualan yrityksillä on tärkeä rooli varmistaa, että heidän palvelunsa ovat helposti löydettävissä ja varattavissa verkossa.

Myös ilmastoystävälliset tuotteet ja palvelut ovat kasvava trendi verkkokaupan maailmassa vuonna 2023. Yhä useammat kuluttajat kiinnittävät huomiota ympäristövaikutuksiin, ja siksi he haluavat ostaa tuotteita ja palveluita, jotka ovat kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä. Tämä trendi on johtanut siihen, että monet verkkokauppiaat ovat lisänneet valikoimiinsa ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja tai mahdollisuuden kompensoida elämäntapaansa lahjoittamalla ympäristöjärjestöille.

Nikotiinipussit ja muut eroon tupakasta -tuotteet

Nikotiinipussien käyttö on kasvanut Suomessa ja sitä myöten myös niiden nettimyynti. Moni käyttää nikotiinipusseja päästäkseen eroon tupakasta. Pussit sujautetaan huuleen kuten nuuska, ja ne alkavat vaikuttamaan nopeasti. Pusseissa on nikotiinia, mutta pusseja käyttämällä välttyy monilta terveyshaitoilta, joihin altistuu tupakoidessaan.

Nikotiinipussien lisäksi tupakan polton lopettamiseksi on tarjolla myös muita tuotteita. Koska Suomessa on tartuttu kovalla kädellä tupakan polton vähentämiseksi, moni haluaa nyt päästä tavasta eroon. Vain harva onnistuu siinä vain tahdon voimalla, joten nikotiinipussit ja muut tuotteet ovat olleet oiva apu monille.

Sähköpyörät ovat sesonkituote

Verkkokauppojen myynnissä näkyy selvästi sesonkivaihtelut ja nyt kesän häämöttäessä moni suomalaista harkitsee sähköpyörän hankkimista. Tämä trendi näkyy myös verkkokauppojen myynnissä, sillä sähköpyörien myynti on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Sähköpyörän hankinta on monille houkutteleva vaihtoehto joko kevyen liikenteen välineenä tai kuntoilumuotona.

Monet verkkokaupat ovat vastanneet sähköpyörän suosion kasvuun lisäämällä valikoimiinsa monipuolisesti erilaisia sähköpyöriä. Asiakkaiden kannalta tämä on hieno uutinen, sillä valikoima kasvaa ja hintataso on kilpailukykyinen. Verkkokaupasta sähköpyörän ostaminen on helppoa ja vaivatonta, sillä ostaja voi kätevästi vertailla eri malleja ja toimittajia ennen ostopäätöstään. Vaikka sähköpyörän hinta saattaa tuntua aluksi korkealta, on se monelle sijoitus itsensä ja ympäristön hyvinvointiin.